18-08-2018

Fisk løs - eller vis mådehold

I disse dage efter fiskeriet i Storå igen er givet fri, er der tilsyneladende mange laks i åen. Dagsfangster på 3 - 4 - 5 og 6 laks til en og samme spinnefisker er ikke et unormalt på www.svstoraa.dk her i dagene efter den 14. august 2018. 

"Rekorden" er 4 laks og 5 havørred til samme mand. Hvordan stiller HOF og SVS sig til sådanne fangster? Svaret er at det synes ikke at være et emne, der overhovedet har haft fokus eller også har man ikke kunnet blive enige om en linje. Absolut intet på de 2 hjemmesider omkring anbefaling af mådehold ved et fiskeri, der ikke er uproblematisk for fiskens overlevelse.

Ved Skjern Å har man trods alt meldt ud med anbefalinger om dagsfangster på max. 2 laks før fiskeriet skal indstilles og årsfangster på max. 10 laks. Brud på anbefalingerne udløser en henvendelse til vedkommende om at anbefalinger er til for at de skal overholdes (Se indsat øverst).

En sådan linje burde også vinde genklang ved Storå. Det er bare på godt jysk træls, at der altid handles på baggrund af et pres og ikke ud fra eget initiativ.

Massefangsterne er alle gjort af spinnefiskere, mens de fleste fluefiskere har fisket hele sæsonen uden så meget som et nap - eller måske med en enkelt fisk på land. Det er bare langt mere effektivt at fiske med spinner og orm end det er at fiske med flue i et langsomt vandløb. Fluefiskeri er ikke finere - det er bare sværere.

- En løsning kunne så være at fangsten af 1-2 laks på dagen udløste et krav om at orme- eller spinnegrejet blev pakket sammen eller alternativt fluestangen fundet frem.

Laksefiskeri ved de danske åer er ikke en fiskekonkurrence, hvor der skal medbringes notesblok for at holde styr på længden af alle de fangede fisk.

- Og til lystfiskerne - "tag dog udfordringen op og fisk med en metode, der ikke nødvendigvis er den mest effektive!"

Jakob Larsen

Del siden