13-04-2019

Skånsomt laksefiskeri i visse foreninger og kommuner

Så starter laksefiskeriet igen i de jyske åer. Rundt omkring er der taget forskellige initiativer for at passe på laksen, når der er krav om genudsætning.

I Skjern Å Sammenslutningen og ved fiskeri på Holstebro Kommunes vand i Storå er der krav om at fiskeriet stoppes for dagen, når man som lystfisker har landet 2 laks samme dag. Det samme anbefales af fx. Varde Sportsfiskerforening.

Det er kun rimeligt at der vises mådehold, når der fiskes til genudsætning hvor ikke alle laks vil overleve.

Ormefiskeri og fiskeri med kondomspinner giver specielt risiko for dybe krogninger. Det er positivt, at man ved Skjern Å går forrest - det kunne andre lære af.
Se denne video fra Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside. Videoen i linket viser hvordan man kan forbedre kondomspinnerne med enkle metoder, så de ikke skader laksen så meget som den fabriksmonterede model.

Det er iøvrigt meldt ud fra DSF/Fiskeristyrelsen, at der nu igen er krav om brug af modhageløs cirkelkrog ved ormefiskeri, som det hele tiden har fremgået af Storåbekendtgørelsen. Så der er intet nyt under solen, men en ulovlig praksis indført i 2018 videreføres trods alt ikke i 2019.

Knæk og bræk i 2019

Jakob Larsen

Del siden